1. Domov
  2. Spletno gostovanje
  3. Kje preverim HTTP/3 in QUIC delovanje?

Kje preverim HTTP/3 in QUIC delovanje?

LiteSpeed spletni strežniki pri Hostko

LiteSpeed (LSWS) je trenutno najboljša alternativa najbolj znanega Apache spletnega strežnika. Spletni strežnik (LSWS) je v celoti združljiv s funkcijami spletnega strežnika Apache, vključno z mod_rewrite.htaccess in mod_security. Njegove dodatne prednosti pred ostalimi spletnimi strežniki so, da je v osnovi opremljen z vrhunskimi funkcijami za preprečevanje DDoS napadov, uporablja HTTP/3 in QUIC za hitro serviranje strani.

LiteSpeed spletni strežnik je trenutno edini, ki privzeto podpira oba HTTP/3 in QUIC (Quick UDP Internet Connections) protokola.

HTTP/3

HTTP/3 je zadnja nadgrajena različica protokola HTTP (Hypertext Transfer Protocol), ki se uporablja za izmenjavo binarnih informacij na svetovnem spletu. HTTP/3 temelji na prejšnjem osnutku RFC Hypertext Transfer Protocol (HTTP) over QUIC. Več o tehničnih lastnostih HTTP/3 si lahko preberete na povezavi (dostop do strani).

QUIC

QUIC (Quick UDP Internet Connection) je nov šifriran omrežni protokol za izmanjavo podatkov preko UDP protokola. QUIC je bil zasnovan za varnejši, učinkovitejši in hitrejši HTTP promet. Teoretično je QUIC vzel vse najboljše lastnosti TCP povezave in šifriranja TLS in jih implementiral na UDP. Več o tehničnih lastnostih QUIC si lahko preberete na povezavi (dostop do strani).

Na spletnem naslovu https://www.http3check.net lahko preverite ali vaše strani podpirajo  HTTP/3 in QUIC.

LiteSpeed gostovanje

Vam je test pokazal, da vaše strani ne uporabljajo HTTP/3 in QUIC? Naročite LiteSpeed gostovanje in izkoristite brezkompromisno hitrost in varnost, ki jih ponujata protokola.

Vam je bil ta članek v pomoč?

Sorodni članki