Hostko.si spletna stran je skladna s 157. členom zakona ZEKom-1 in z zakonom o varstvu osebnih podatkov. Več o zakonodaji si lahko preberete tukaj.

Namen zakonodaje je zaščita osebnih podatkov, saj pri brskanju po spletu lahko pride do kršitve vaših pravic do zasebnosti. Podrobnejše informacije o zasebnosti na spletu najdete na spletnih straneh Informacijskega pooblaščenca, kjer so pripravili odgovore na pogosta vprašanja povezana s sledenjem uporabnikov na spletu s pomočjo piškotkov.

Kdo je upravitelj strani Hostko.si?

Lastnik in skrbnik spletne strani je HOSTKO d.o.o., Rajšpova ulica 22, 2250 Ptuj.

Piškotki (cookies)

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Piškotki so majhne txt datoteke, ki jih vaš brskalnik (Firefox, Chrome, Opera ali Internet Explorer), naloži na vaš računalnik kadar brskate po spletu.

V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov, hkrati pa smo vam omogočili tudi izbiro, katere piškotke želite uporabljati in katere ne.

Vrste piškotkov na Hostko.si strani

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje (session) prijavljenih naročnikov (servisne strani), so tudi piškotki, ki se naložimo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotke dovolite in katere ne.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta hostko.si želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

Ime piškotka
Namen uporabe
Čas trajanja
Podjetje
_ga
Spletna analitika in statistika.
2 leti
_gid
Spletna analitika in statistika.
24 ur
_gat
Omejevanje števila zahtevkov.
1 minuta
_utma
Statistika obiskov spletne strani.
2 leti
_utmb
Statistika obiskov spletne strani.
30 min
_utmc
Statistika obiskov spletne strani.
Se izbriše ko zaprete brskalnik
_utmz
Statistika obiskov spletne strani.
60 mesecev
3. Se lahko v celoti izognem nalaganju piškotkov?

V kolikor sploh ne želite, da se piškotki iz naše strani nalagajo na vaš računalnik, lahko to možnosti izklopite v nastavitvah vašega brskalnika. V tem primeru ne boste prejeli nobenega piškotka. V kolikor vaš brskalnik takih nastavitev ne podpira, predlagamo da ga nemudoma nadomestite s sodobnejšim in varnejšim. Velika večina brskalnikov v uporabi (99%) vsebuje možnost nastavitve stopnje vaše zasebnosti in tudi možnost onemogočanja nalaganja piškotkov.

4. Kako odstranim ustvarjene piškotke?

Brskalnik Google Chrome
Brskalnik Mozilla Firefox
Brskalnik Internet Explorer 9
Brskalnik Internet Explorer 7 in 8
Brskalnik Opera (angl)
Brskalnik Safari (angl)