1. Domov
  2. Gostovanje
  3. Kako zmanjšati število inodov, ki jih uporablja moj račun?

Kako zmanjšati število inodov, ki jih uporablja moj račun?

Število inodov je enako skupnemu številu datotek in map na vašem računu za spletno gostovanje. Zato bi morali za zmanjšanje števila inodov zmanjšati število datotek in map.

Najpogostejši načini za zmanjšanje števila datotek/map so:

1. Odstranjevanje datotek in map, ki jih ne potrebujete

Za dostop do svojega uporabniškega računa in brisanje datotek in map, ki jih ne potrebujete, lahko uporabite upravitelja datotek v samem cPanelu ali FTP odjemalca.

2. Odstranite stare varnostne kopije

Velikokrat se zgodi da po izdelavi varnostne kopije v cPanelu, WordPressu ali drugih CMsjih zapolnijo večji del prostora na disku in s tem tudi povečajo število inod. Priporočljivo je, da si po izdelavi varnostne kopije te kopije prenesete na svoj računalnik in te na strežniku izbrišete.

3. Neaktivni vtičniki

Če uporabljate WordPress in imate na svoji domeni vtičnike, ki so nameščeni in nekativni potem te enostavno izbrišite. Neaktivni vtičniki še vedno puščajo zadaj podatke v podatkovni bazi in na disku zasedajo dodaten prostor.

4. Odstranitev neuporabljenih slik

Če uporabljate WordPress in vaša tema ali vtičnik ima funkcijo kjer iz ene slike naredi 10+ različnih velikosti (thumbnails) je velika večina teh neuporabljenih. Preverite nastavitve teme ali vtičnikov in na strežniku pustite samo tiste, ki jih dejansko uporabljate na spletni strani. Nato izbrišete neuporabljene velikosti slik.

5. Počistite svoje e-poštne predale

Elektronska pošta je dodaten vir kjer se število inod lahko izredno hitro poveča saj vsako sporočilo je 1 inod.

Priporočamo, da redno preverjate in brišete sporočila iz map Junk/neželeno pošto, ki običajno kopičijo veliko število e-poštnih sporočil. Redno čistite mape Trash/Bin, ki zbirajo izbrisana e-poštna sporočila, vendar jih hranijo na strežniku.

Vam je bil ta članek v pomoč?

Sorodni članki

Potrebujete pomoč?
Ne najdete odgovora, ki ga iščete?
PIŠITE NAM