LiteSpeed Cache za WordPress

Samo naročniki ki uporabljajo HOSTKO PRO gostovanje, in uporabljajo WordPress lahko občutno pospešijo nalaganje spletnih strani z LiteSpeed Cache.

LiteSpeed Cache je brezplačen WordPress vtičnik, ki skrbi za predpomnjenje na nivoju spletnega strežnika. Pogoj za njegovo delovanje je LiteSpeed spletni strežnik, ki mora biti nameščen in aktiven. Pri nas so vsi naši PRO paketi postavljeni na LiteSpeed spletnem strežniku.

S kombinacijo LiteSpeed spletnega strežnika in LiteSpeed Cache vtičnika strani dosegajo občutno hitreje nalaganje spletnih strani ali trgovin (WooCommerce).

V nadaljevanju bomo opisali kako namestiti in uporabiti vtičnik LiteSpeed Cache za WordPress.

Namestitev LiteSpeed Cache

WordPress vtičniki LiteSpeed Cache si lahko enostavno namestite preko WordPress administracije.

  1. Prijavite se v WordPress administracijo.
  2. Pojdite v Vtičniki (angl. Plugins) > Dodaj (angl. Add New). V iskalnik zgoraj desno, vpišite LiteSpeed Cache in počakajte trenutek, da sistem poišče omenjeni vtičnik.
  3. Kliknite gumb Namesti Zdaj (angl. Install Now) in ga aktivirajte s klikom na gumb Aktiviraj (angl. Activate).

Razvijalci vtičnika so poskrbeli da njihove privzete nastavitve že delujejo za večina spletnih strani in občutno pospešijo spletne strani in trgovine.

Primer nalaganja hitrosti z in brez vtičnika LiteSpeed Cache.

WP brez LiteSpeed Cache vtičnika.

 

 

Vtičnik ima kar nekaj dodatnih opcij za fino nastavljanje. Te si lahko preberete na https://docs.litespeedtech.com/lscache/lscwp/beginner/.

 

Nazadnje posodobljeno 10/06/2020

Vam je bil ta članek v pomoč?

Sorodni članki