1. Domov
  2. Varnost spletnih strani
  3. Kako Hostko ščiti moje spletne strani?

Kako Hostko ščiti moje spletne strani?

Pri HOSTKO se zavedamo kako pomembna je varnost za naše stranke, zato je varnost naših strežnikov ena naših glavnih prioritet.

Spodaj je seznam del ukrepov, ki smo jih sprejeli za varovanje naših strežnikov in vaših spletnih mest.

  • Na vseh strežnikih so vedno nameščene novejše PHP različice z varnostnimi popravki. Uporabniki si lahko sami izberejo katero verzijo ki jo bodo uporabljali.
  • Uporabljamo napredne IDS / IPS sisteme, ki blokirajo zlonamerne bote in napadalce (sistemi za odkrivanje / preprečevanje vdorov).
  • Nameščen je ModSecurity na vseh naših skupnih strežnikih in vsak teden posodabljamo svoja varnostna pravila in tako zaščitimo naše stranke pred najpogostejšimi napadi (naročniki ki so si ModSecurity izklopili, te varnosti nimajo).
  • Na novejših sistemih je nameščena profesionalna proaktivna zaščita IMUNIFY360 s katero si lahko brezplačno preverite varnost svojih datotek. in v primeru okužbe jih tudi počistite.
  • Prizadevamo si, da so različice programske opreme, ki zagotavljajo storitve baz podatkov (FTP, SMTP, IMAP / POP3, HTTP in HTTPS), vedno posodobljene z najnovejšimi varnostnimi popravki.
  • Nenehno spremljamo ranljivosti v najbolj priljubljenih aplikacijah in modulih in ko je to mogoče, razvijemo navidezne popravke v obliki pravil WAF (požarni zid spletne za aplikacije).
  • Zagotavljamo, da do podatkov uporabnikov dostopajo le zaupanja vredne osebe z upoštevanjem strogih pravilnikov in vodimo podrobne evidence o dostopih.

Žal pa zgoraj navedeni ukrepi ne zadoščajo vedno. Večina spletnih aplikacij zahteva stalno pozornost in posodobitve, da strani ostanejo varne pred najnovejšimi varnostnimi ranljivostmi.

Vam je bil ta članek v pomoč?

Sorodni članki

Potrebujete pomoč?
Ne najdete odgovora, ki ga iščete?
PIŠITE NAM