Kaj je Imunify360?

Imunify360 je na voljo le pri paketih START, PLUS, MAXI in MAXI+.

V drugi polovici leta 2022 smo na vseh novih strežniških sistemih zamenjali obstoječo Hostko proaktivno zaščito z IMUNIFY360 proaktivno zaščito.

Imunify360 proaktivna zaščita je profesionalna programska oprema, ki je nameščena na strežniških sistemih za gostovanje spletnih strani narejenih v WordPress, Joomla ali drugi odprtokodni spletni platformi.

Imunify360 združuje sistem za preprečevanje in zaznavanje vdorov, požarni zid spletne aplikacije, protivirusno zaščito v realnem času, omrežni požarni zid in komponente za upravljanje popravkov.

Proaktivna zaščita

Imunify360 je celovita varnostna platforma za strežnike za spletno gostovanje.

Uporablja visoko prilagojene in integrirane komponente za proaktivno zaščito spletnega mesta v realnem času in varnost spletnega strežnika.

Malware skener

Skener datotek v realnem času skenira, ko se datoteke nalagajo na strežnik.

Če je datoteka zlonamerna jo bo sistem označil in poskusil samodejno očistiti. Original datoteka ostane vsaj še 30 dni v karanteno za kasnejši pregled.

S tem preprečimo uničujoče učinke na nezaščiten uporabniški račun in preprečimo širjenje okužbe.

WAF (Web Application Firewall)

WAF ali požarni zid za spletne aplikacije je eden ključnih elementov sistema Imunify360.

Vsebuje na stotine pravil za zaščito pred vsemi znanimi (in nekaterimi še neznanimi) ranljivostmi.

Kako mi lahko orodje za pregledovanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme pomaga?

Orodje IMUNIFY360 vam lahko pomaga tako, da vam prihrani čas, saj lahko hitro pregleda vaša spletna mesta in jih očisti morebitne okužbe.

Orodje vam lahko tudi prihrani čas in denar, saj bi sicer morda morali najeti razvijalca ali varnostno službo tretje osebe, da očisti vaše spletno mesto in ga znova naredi varnega.

Zakaj se spletno mesto okuži z zlonamerno programsko opremo?

Spodaj je nekaj možnih razlogov, zakaj je vaše spletno mesto morda okuženo z zlonamerno programsko opremo, in zakaj je Imunify360 našel okužene datoteke:

  • Ranljiva koda spletnega mesta: Vaše spletno mesto lahko pogosto vsebuje zastarele funkcije, za katere je znano, da so ranljive za nekatere napade. Hekerji pogosto iščejo te funkcije in izkoriščajo spletna mesta s temi ranljivostmi za lastno korist.
  • Zastareli vtičniki ali teme: Če vaše spletno mesto deluje na WordPressu, Joomla, Drupal ipd., verjetno uporabljate vtičnike za pomoč pri obrazcih, SEO, vstavljanju in upravljanju medijev in podobne. Pomembno je, da redno sledite nadgradnjam nameščenih vtičnikov in nadgrajujete nameščene vtičnike in teme.
  • CAPTCHA: Nihče ne mara sistema CAPTCHA, vendar njenega vpliva varnost proti spam pošti ali brute-force napadih ni mogoče zanikati. Bistvenega pomena je uporaba CAPTCHA, če uporabljate obrazce za kontakt, komentarje ipd.

Kako zagnati pregled zlonamerne programske opreme v cPanelu z Imunify360

Prijavite se v vašo cPanel nadzorno ploščo in v razdelku SECURITY (VARNOST) kliknite na ikono Imunify360.

Naložila se bo aplikacija Imunify360. Za zagon novega skeniranja kliknite gumb START SCANNING.

Aplikacija bo v ozadju skenirala vaše datoteke. Čas skeniranja je odvisen od števila in veliko datotek, ki jih imate na strežniku.

Kako v cPanelu očistiti datoteke, okužene z zlonamerno programsko opremo

Prijavite se v vašo cPanel nadzorno ploščo in v razdelku SECURITY (VARNOST) kliknite na ikono Imunify360.

Naložila se bo aplikacija Imunify360, in na seznamu bodo prikazane zlonamerne datoteke, odkrite med skeniranjem. Glej spodaj:

Primer okužbe

Oglejmo si razpoložljiva dejanja za te datoteke. Pod stolpcem Actions imamo na voljo 3 ikone.

  • Ikona očesa (pregled datoteke) – ta funkcija vam omogoča, da pred samim čiščenjem še dodatno preverite ali je res datoteka okužena ali ne in kakšne vrste okužbe vsebuje.
  • Ikona metle (datoteka za čiščenje) – ta funkcija bo očistila datoteko, ki vsebuje zlonamerno programsko opremo.
  • Ikona očesa ki je prečrtana – funkcija vam omogoča, da izbrane datoteke daste na seznam prezrtih. To je lahko v pomoč, če je datoteka navedena in veste, da je lažno pozitivna.

V našem primeru imamo okužene štiri datoteke. Če želimo nadaljevati in počistiti vse te datoteke boste izbrali vse v zgornjem levem kotu seznama datotek, nato pa kliknili zeleni gumb CLEAN UP ALL.

Ko boste kliknili Clean Up All se vam bo prikazalo okno z opozorilom:

  • Varnostna kopija izvirnih (okuženih) datotek bo na voljo 30 dni po opravljenem čiščenju. V tabeli zlonamernih datotek boste videli elemente »Očiščeno« in »Odstranjeno«, dokler te varnostne kopije ne odstranite.

Začetek čiščenja okuženih datotek potrdite s klikom na YES, CLEAN UP.

Po končanem čiščenju boste videli seznam okuženih datotek in njihov status se bo spremenil v Cleaned.

In tako je Imunify360 odstranil zlonamerno programsko opremo iz vašega uporabniškega računa in vaše spletne strani so varnejše.

Imate aktiven paket gostovanja, ki nima vključene zaščite Imunify360? Kontaktirajte nas za nadgradnjo svojega paketa v novejšega.

Vam je bil ta članek v pomoč?

Sorodni članki

Potrebujete pomoč?
Ne najdete odgovora, ki ga iščete?
PIŠITE NAM