Pravi čas za namestitev SSL certifikata

Če se sprašujete, kdaj je pravi čas za namestitev SSL certifikata, ste že zelo pozni. Varnostni certifikati namreč niso več luksuz, ki si ga privoščijo le tisti, ki so radi na tekočem z zadnjimi trendi, temveč gre za osnovo, brez katere je preko spleta težko poslovati. In kmalu bo postalo še težje!

Strani brez SSL certifikata bodo označene za nevarne

Trenutno resda ni kakšnih posebej usodnih posledic za zamudnike, ki še vztrajajo na nezavarovanem protokolu https. SSL certifikat resda doda lično zeleno ključavnico, ki pri določenih obiskovalcih lahko vzbudi zaupanje, a to je še vedno relativna novost. Medtem so spletni deskarji v veliki meri povsem zaupljivi tudi do spletnih strani, ki izgledajo tako, kot smo bili vajeni v preteklosti, z naslovom http in brez kakšnih ključavnic. To pa se utegne kmalu močno spremeniti, za kar bo z drastično potezo poskrbel priljubljeni brskalnik Google Chrome.

Google Chrome spletne strani z zavarovanimi povezavami vestno nagrajuje z zelenimi ključavnicami, a to v boju za varno spletno deskanje po mnenju tega računalniškega giganta ne bo dovolj. Z julijem 2018 se pripravljajo določene spremembe, ki presegajo nagrajevanje dobre prakse – Chrome bo spletne strani brez SSL certifikata označil kot nevarne! No, oznako “Not secure bomo primerneje prevedli kot “Nezaščiteno” ali “Nezavarovano“, a tudi v omiljeni različici je to opozorilo nedvomno velika ovira za uspešno poslovanje, predvsem pa dobra spodbuda za tiste, ki še odlašajo z namestitvijo SSL certifikata.

Prikaz non-secure strani
Prikaz sporočila v Chrome ki nimajo SSL certifikata

Bolje pozno kot nikoli

Pravi čas za namestitev SSL certifikata je torej čim prej, vsekakor pa pred julijem 2018. Glede na to, da je spletni brskalnik Chrome nadvse priljubljen, bodo neuglednega opozorila gotovo deležne mnoge potencialne stranke, kar je lahko prava katastrofa za posel, pa tudi sicer velik madež za ugled podjetja.

Glede na to, da je namestitev SSL certifikata povsem enostavna, ponudba pa zelo pestra, razlogov za odlašanje ni veliko. Če upoštevamo še mnoge prednosti odločitve za SSL certifikat, je pravzaprav presenetljivo, da ste, dragi bralci, sploh prišli do te točke besedila. En izmed možnih razlogov za to je morda ta, da ni na voljo kakšne ugodne ponudbe za nakup SSL certifikata – a tudi te je možno hitro najti, če človek ve, kje iskati.

Ugodna ponudba SSL certifikatov za zamudnike

Tistim, ki bi radi naposled le opremili svoje spletišče s certifikatom, ki zagotovi varno povezavo in potrjuje zanesljivost lastnika spletne strani, bo ponudba naših SSL certifikatov gotovo pisana na kožo.

SSL certifikati Hostko namreč ponujajo veliko izbire, v kateri bodo nekaj zase našli prav vsi spletni mojstri – tako tisti, ki pišejo osebni spletni blog ali kakšno drugo spletno stran za hobi, kot oni, ki se s spletnim poslom preživljajo. Na voljo so namreč različne vrste SSL certifikatov, kar omogoča prilagoditev stroškov in tudi izbiro tistih ugodnosti, ki bi jih radi koristili.

Cenovno ugodni domenski certifikati zagotavljajo zanesljivo osnovno zaščito za zanemarljiv strošek, poslovni certifikati hkrati potrjujejo še pravilnost podatkov o lastniku spletišča, razširjeni certifikati pa nudijo celovito zaščito in zagotovilo verodostojnosti upravitelja spletnega mesta ter dodatno zeleno značko popolne zanesljivosti.

Vam je članek pomagal?

Povprečna ocena 0 / 5. Ocenilo: 0

Zaenkrat še ni glasov! Bodi prvi, ki bo ocenil to objavo.

Žal nam je, da ta članek za vas ni uporaben!

Let us improve this post!

Želite kaj dodati?