Zakaj je potrebno posodabljati aplikacije

S 25.5.2018 je GDPR uredba postala zakonsko veljavna ki po novem daje veliko večjo pozornost organizacijam ki ravnajo s podatki o naročnikih.

Spodaj si preberite zakaj je potrebno da so vaše aplikacije posodobljene…

V medijih se je v zadnjem letu veliko govorilo o kršitvah med velikim podjetji kot je TSB bank in podobnimi ko je prišlo do problema pri spletnem bančnem sistemu ko so nekatere stranke imele dostop do podatkov o drugih komitentih.

Na žalost pogosto opazimo uporabniške račune na naših strežnikih katerim so bile ogrožene nameščene spletne aplikacije. Kljub temu da aktivno spremljamo in preverjamo za znane zlonamerne programe, so lahko napadalci že pridobili dostop do podatkovne zbirke (baze) in podatkov ki so shranjeni v bazi še preden je naša tehnična ekipa okuženo stran onemogočila.

Če pride do kršitve osebnih podatkov, mora lastnik uporabniškega računa (lastnik naročenega gostovanja in lastnik nameščene aplikacije) kontaktirati Informacijskega Pooblaščenca  v 72 urah, (razen v primerih če ni prišlo do kršitve osebnih podatkov fizičnih oseb).

POMEMBNO

Pri Hostko vedno skrbimo da je naša strojna in programska oprema nameščena z zadnjimi varnostnimi popravki, vendar ne moremo in ne bomo odgovorni če pride do kršitev zaradi uporabnika ki ima nameščene zastarele skripte/aplikacije v svojem naročenem paketu gostovanja.

Globe kazni zaradi takšnih kršitev so ogromne in sedaj je pravi čas za vse uporabnike da preverite in poskrbite da so vaše aplikacije kot so WordPress, Joomla, Magento, Drupal ipd. nadgrajeni in da imajo nameščene vse varnostne popravke ki jih proizvajalci izdajo.

Prav tako poskrbite da sami izvajate varnostne preglede in bodite pozorni pri nameščanju “neznanih” vtičnikov, grafičnih predlog in modulov.

Vam je članek pomagal?

Povprečna ocena 0 / 5. Ocenilo: 0

Zaenkrat še ni glasov! Bodi prvi, ki bo ocenil to objavo.

Žal nam je, da ta članek za vas ni uporaben!

Let us improve this post!

Želite kaj dodati?