Kaj je Webmail

Webmail je spletni odjemalec za branje e-pošte kar preko vašega priljubljenega brskalnika. Svojo e-pošto lahko enostavno prebirate, pošiljate brez nameščanja dodatne programske opreme na svojih napravah (računalnik, mobilnik ali tablica).

Vse kar potrebujete je brskalnik in dostop do interneta.

Naslov do spletne pošte

Uporabniki gostovanja pri Hostko lahko uporabite Webmail na naslovih:

http://vašadomena.com/webmail

Ob obisku zgornjega naslova vam bo sistem avtomatsko dodal port 2095 ali 2096 (če uporabljate HTTPS) in naj vas to kar ne zmoti saj sta to porta (vrata) preko katerih aplikacija deluje.

http://webmail.vašadomena

OPOMBA
Namesto vašadomena.com zamenjajte s svojo domeno s katero gostujete.

Ob vpisu URL naslova do Webmaila se vam bo odprlo prijavno okno za prijava. Za prijavo vpišite svoj e-poštni naslov in pa geslo omenjenega e-poštnega predala.

Prijavno okno za vstop v Webmail

Poleg tega imate v spodnjem delu na voljo tudi več možnosti za upravljanje s tem e-poštnim predalom, kot na primer dodajanje posredovalnika, samodejnega odzivnika itd.

Odprlo se vam okno v katerem lahko izberete uporabnikom prijazen program RoundCube. Kliknite gumb OPEN in lahko začnete z uporabo Webmaila.

NAMIG
Če naslednji ne želite več videti te strani in želite da vas sistem po prijavi direktno popelje v RoundCube, obkljukajte opcijo “Open my inbox when I log in“.

RounCube e-poštni odjemalec

Ko boste uspešno prijavljeni v svojo e-pošto in izbrali RounCube boste najprej videli naslovno okno odjemalca in pa vsebino e-poštnega predlaal v katerega ste se prijavili.

S klikom na gumb SETTINGS si lahko nastavite različne nastavitve gled izgleda in ostalih funkcij, ki jih odjemalec ponuja.

S klikom na COMPOSE se vam odpre okno za pripravo e-poštnega sporočila, ki ga lahko pripravite in pošljete.

Okno za pripravo e-sporočila

Vam je bil ta članek v pomoč?

Sorodni članki

Potrebujete pomoč?
Ne najdete odgovora, ki ga iščete?
PIŠITE NAM