1. Domov
  2. Elektronska pošta
  3. Spletna pošta - Webmail
  4. Kaj je Webmail pošta in kako dostopam do nje?

Kaj je Webmail pošta in kako dostopam do nje?

Branje pošte je omogočeno tudi preko spletnih brskalnikov preko takoimenovanih Webmail sistemov. To poteka brez uporabe odjemalca za elektronsko pošto, prebirate pa jo lahko od koderkoli – pogoj je seveda dostop do interneta in eden izmed spletnih brskalnikov. Pošto prebirate neposredno iz strežnika brez shranjevanja na računalniku, ki ga uporabljate.

Uporabniki gostovanja pri Hostko lahko uporabite “spletno pošto” na naslovu http://vašadomena.com/webmail. V sistem se prijavite z vašim naslovom elektronske pošte, npr. info@hostko.net in geslom na vašem predalu. Izbirate lahko med več jeziki vmesnika.

Prijavno okno za vstop v e-pošto

S klikom na gumb “potrdi” bo sistem prebral sporočila v vašem poštnem predalu in vam jih prikazal urejene po datumu in uri sporočila. Sporočilo preberete tako, da kliknete na naslov sporočila.

Sistem vam omogoča tudi pošiljanje elektronske pošte – kliknite na povezavo “novo sporočilo”, ki jo najdete v zgornjem meniju.

Sistem ima na voljo precej različnih nastavitev, ki so dosegljive preko povezave “možnosti”. Te se shranijo za vsak poštni predal posebej in se upoštevajo tudi ob naslednjem obisku spletne pošte.

Vam je bil ta članek v pomoč?

Sorodni članki