LiteSpeed strežniki in Hostko gostovanje

Uporabniki, ki pri HOSTKO® uporabljajo pakete PRO gostovanje vedo zakaj so njihove spletne trgovine in strani ultra hitre saj gostujejo na izredno zmogljivih SSD LiteSpeed spletnih strežnikih.

Sedaj imamo odlično novico za vse obstoječe in nove naročnike, ki bodo naročili naše nove pakete gostovanja (paketi Start, Plus, Maxi ali Maxi+). Zaven klasične cPanel nadzorne plošče so novi paketi polni novih tehnologij in brezplačno boste prejeli:

  • Vključen LiteSpeed spletni strežnik
  • Brezplačen LiteSpeed Web Cache Manager v cPanelu
  • Brezplačni LiteSpeed Cache vtičniki za priljubljene spletne platforme (CMS ali E-commerce)
  • HTTP/3 in QUIC podporo
  • Strežniki so sedaj opremljeni tudi s NVMe SSD diskovnimi polji

LiteSpeed (LSWS) spletni strežnik

Spletni strežnik LiteSpeed (kratica LSWS) je trenutno ena od najboljših alternativ Apache spletnega strežnika saj je združljiv z veliko večino obstoječih funkcij, ki jih naši trenutni Apache strežniki uporabljajo ( .htaccess, mod_rewrite, mod_security in htpasswd).

V zadnjih letih so se pri podjetju LiteSpeed posebaj potrudili in uredili, da se LiteSpeed spletni strežnik zelo enostavno integrira z nadzornimi ploščami kot so cPanel, DirectAdmin, Plesk in ostalimi.

Zraven zgoraj naštetih funkcij LSWS blesti tudi pri napredni DDOS zaščiti, HTTP/3 in QUIC podpori. Za svoje delovanje pa uporablja minimalno pomnilnika in procesorske moči strežnika.

LiteSpeed spletni strežnik je kar 78x hitrejši od Apache strežnika in 10x hitrejši od Nginx.

LiteSpeed Web Cache Manager (cPanel)

Obstoječi uporabniki PRO paketov so že vajeni LiteSpeed Web Cache Manager ikone, ki je vidna v nadzorni plošči cPanel. Gre za napreden cPanel vtičnik, ki direktno komunicira z nameščenim LiteSpeed spletnim strežnikom in vam omogoča namestitev vtičnika LiteSpeed Cache za predpomnenje na nivoju strežnika in pa za čiščenje obstoječega predpomnilnika.

Ko boste kliknili na ikono, ki je označena na zgornji sliki boste videti podstran, ki je vezana na LiteSpeed Cache Cache vtičnik in sestavljena iz teh delov:

Why Use LSCache (slov. Zakaj uporabiti LSCache): tukaj so vam predstavljeni razlogi za uporabo omenjenega vtičnika in seznam platform na katerih vtičnik uspešno deluje.

Zakaj uporabiti LSCache

Flush LSCache (sl. Počisti predpomnilnik): S klikom na gumb Flush All boste direktno pobrisali predpomnilnik, ki ga LiteSpeed spletni strežnik ima shranjenega za vse vaše spletne strani.

Flush LSCache v cPanelu

V primeru, da želite počistiti predpomnilnik za določeno stran morate to storiti preko administracije vtičnika v aplikaciji.

LiteSpeed Cache management (slov. Upravljanje z LS Cache): Na tem mestu boste našli ikono za upravljanje predpomnilnika za spletne strani narejene v WordPressu.

LiteSpeed Cache Management cPanel

LSCache in spletne platforme

LiteSpeed Cache vtičniki za spletne platforme

LiteSpeed Cache vtičnik je razvit za 10 trenutno najbolj uporabljenih spletnih platform: CS.Cart, Drupal, Joomla, Laravel, Magento (1.x in 2.x), MediaWiki, OpenCart, ShopWare, WordPress in XenForo (1.x in 2.x).

Osnovna naloga LiteSpeed Cache vtičnika je za vse platforme enaka – učinkovita uporaba predpomnilnika na nivoju spletnega strežnika.

LSCache in WordPress vtičniki

LSCache je kompatibilen tudi z vsemi najbolj priljubljenimi WordPress vtičniki kot so:

WooCommerce
Contact Form 7
WPML
Jetpack
Yoast SEO
WordFence

Ne veste kje začeti? Za začetek si lahko preberete naš vodič kako enostavno namestiti in uporabiti LiteSpeed Cache v WordPressu.

LiteSpeed HTTP/3 & QUIC

LiteSpeed spletni strežnik je trenutno edini spletni strežnik namenjen za produkcijo, ki ima zraven HTTP/2 vključeno podporo za še hitrejši standard HTTP/3 in QUIC.

V nedavnih primerjalnih testih na https://http2benchmark.org/ si lahko ogledate rezultate kako hiter je WordPress kadar gostuje na LiteSpeed spletnem strežniku in ima omogočeno LSCache, HTTP/3 in QUIC.

LiteSpeed HTTP/3 in QUIC podpora

Ali je za LiteSpeed tehnologijo potrebno doplačati?

Vsem kupcem HOSTKO® gostovanja (paketi Start, Plus, Maxi ali Maxi+) ni potrebno doplačati LiteSpeed strežnika.

Obstoječi uporabniki lahko tudi kadarkoli nadgradijo obstoječ paket v novega in izkoristijo zmožnosti LiteSpeed spletnega strežnika.

Nekaj razlogov zakaj smo se tako odločili:

  • Pri HOSTKO® vedno stremimo k novim tehnologijam, ki so ali postajajo nov standard na trgu.
  • Ker našim kupcem želimo ponuditi samo najboljše po kar se da optimalni ceni. 

Izkoristite moč LiteSpeed spletnega strežnika in si izberite svoj paket gostovanja.

Vam je članek pomagal?

Povprečna ocena 5 / 5. Ocenilo: 10

Zaenkrat še ni glasov! Bodi prvi, ki bo ocenil to objavo.

Žal nam je, da ta članek za vas ni uporaben!

Let us improve this post!

Želite kaj dodati?