Kako uporabiti Zoom za videokonference

Vodenje poslov preko spleta še nikoli ni bilo tako pomembno kot v teh izrednih časih virusa COVID-19 in kadar je gibanje omejeno.

Podjetja ki želijo ostati konkurenčna se morajo v teh časih izrednih razmerah prilagajati in ustvarjati le preko spleta. Tudi šole se v teh primerih morajo prilagoditi izjemnim razmeram in tako delovati na daljavo. Na spletu je na voljo veliko spletnih orodij za video konference, in trenutno ena najbolj priljubljenih je ZOOM.

Platforma Zoom podjetjem in šolam omogoča hitro in enostavno načrtovanje ter izvedbo visokokakovostnih videokonferenc.

V tem članku vam bomo pokazali, kako začeti z uporabo videokonference Zoom za poslovne namene.

Registracija na Zoom

Kreiranje uporabniškega računa pri Zoom je enostavna. Obiščite spletno stran https://zoom.us in v zgornjem desnem kotu kliknite “SIGN UP, IT’S FREE“. Na voljo so prijave s pomočjo obstoječe e-pošte, Google računa ali Facebook računa. Izberite željen način registracije in sledite navodilom.

Postopek registracije na Zoom

Zoom nastavitve

Ko boste zaključili registracijo, boste preusmerjeni na začetni zaslon nadzorne plošče. Tukaj boste lahko videli prihajajoče sestanke, pretekle sestanke in načrtovali prihodnja srečanja. Ta zaslon vam bo omogočil tudi dostop do številnih nastavitev, ki so povezane z vašim uporabniškim računom.

Hiter pregled skozi nastavitev pod opcijo PERSONAL na levi strani:

 • Profile: Omogoča ogled in urejanje osebnih podatkov in konfiguracijo nastavitev v vašem računu. Lahko uredite svojo sliko profila, osebni ID sestanka in se prijavite po e-pošti. Prav tako lahko posodobite nastavitve, kot so vaš časovni pas, oblika datuma in drugo.
 • Meetings: Vaš privzeti pogled, ko se prijavite v svoj račun. Na tem zaslonu si lahko ogledate prihajajoče sestanke, prejšnja srečanja, predloge sej in lahko celo načrtujete naslednji sestanek.
 • Webinars: Če nadgradite na plačljivi paket, potem lahko z možnostjo webinarja ustvarite virtualni prostor za 100 video udeležencev in 10.000 samosotjni udeležencev. To je dobra možnost za spletne tečaje.
 • Recordings: Svoja srečanja lahko posnamete za poznejši ogled, če je to potrebno. Zoom ponuja dve možnosti za shranjevanje posnetkov: v oblaku in lokalno. Brezplačnim uporabnikom je na voljo samo lokalna shramba. Če želite uporabiti shrambo v oblaku, morate nadgraditi na plačljivi načrt.
 • Settings: to območje omogoča podrobne nastavitve za videokonference, telefonske sestanke in posnetke.

Nastavitve znotraj Zoom storitve

Dodatne nastavitve pod razdelkom ADMIN v levem kotu nadzorujejo predvsem funkcije, rezervirane za plačljive pakete. Uporabniki, ki nadgradijo, lahko na primer dodajo svojo blagovno znamko v svoje videoposnetke, ustvarijo “Zoom Rooms”, ustvarijo uporabniške skupine in drugo.

Scheduling a Meeting (Načrtovanje sestanka)

Razpored sestanka v Zoomu je hiter in intuitiven postopek, ki ga lahko opravi vsak. Preglejte spodnja navodila, kako načrtovati sestanek v Zoomu.

 1. Pomaknite se na zaslon Meetings. To je prvi zaslon, ki ga vidite, ko ste prijavljeni. Do njega lahko pridete tudi tako, da v levem stranskem vrstici kliknete Meetings pod razdelkom PERSONAL.
 2. Kliknite gumb Schedule a New Meeting.
 3. Posodobite nastavitve sestanka glede na vaše potrebe. Dodajte ime sestanka, dodajte datum, trajanje (opomba, uporabniki na brezplačnem paketu imajo omejitev časa sestanka 40 minut), nastavite geslo za sestanek, omogočite čakalnico in drugo.
 4. Kliknite Save.
 5. Na naslednjem zaslonu bo prikazan povzetek sestanka, ki ste ga pravkar ustvarili. Nato ga boste lahko dodali v koledar in / ali kopirali in poslali URL sestanka sodelujočim strankam.
 6. Na dnu zaslona lahko shranite kot predlogo za prihodnje sestanke, jo uredite ali celo začnete, če gre za takojšen pogovor.
Kako nastaviti nov sestanek v Zoom
Stran za nastavitev novega sestanka

Vam je članek pomagal?

Povprečna ocena 4.6 / 5. Ocenilo: 11

Zaenkrat še ni glasov! Bodi prvi, ki bo ocenil to objavo.

Žal nam je, da ta članek za vas ni uporaben!

Let us improve this post!

Želite kaj dodati?