1. Domov
  2. Gostovanje
  3. SSL certifikati
  4. Zakaj moj SSL certifikat velja samo 1 leto?

Zakaj moj SSL certifikat velja samo 1 leto?

SSL certifikati omejeni na eno leto

Od 1. septembra 2020 je industrija prenehala izdajati 2-letna, 3-letna, 4-letna in 5-letna javna potrdila SSL/TLS. Nova najdaljša veljavnost za DV, OV in EV SSL certifikate je 398 dni (približno 13 mesecev). TO velja za vse overitelje digitalnih potrdil in morajo upoštevati to novo omejitev.

Zakaj lahko kupim večletna potrdila?

Čeprav SSL certifikat velja le eno leto vam lahko ponudimo nekakšno “naročniško” storitev, ki vam omogoča nakup SSL certifikata za več let in s tem prihranite pri stroških nakupa.

Ko prvič potrdite svoj SSL certifikat bo v skladu z industrijskim standardom veljavno le eno leto. Certifikat, ki je bil kupljen za več let se pred vsakim potekom (vsako leto) brezplačno podaljša, in na novo izda z novim datumom veljavnosti brez doplačila.

Certifikat se mora vsaj enkrat letno znova izdati in znova namestiti, da se podaljša datum veljavnosti, dokler ne porabite zakupljenega obdobja.

Kdaj lahko podaljšam svoje potrdilo?

Poleg skrajšanega dovoljenega obdobja za SSL certifikate se je spremenilo tudi obdobje predčasne obnove.

Prej ste lahko svoj SSL obnovili do 90 dni pred potekom. Sedaj se obdobje predčasne obnove začne v 30 dneh (en mesec) pred iztekom potrdila. Svoj SSL lahko obnovite do 30 dni prej, da izkoristite podaljšanje časa za obnovitev, ki ga zagotavlja CA agencija.

Naročite svoj SSL certifikat

Vam je bil ta članek v pomoč?

Sorodni članki

Potrebujete pomoč?
Ne najdete odgovora, ki ga iščete?
PIŠITE NAM