Splošni pogoji uporabe e-pošte

Omejitve pred prekomernim pošiljanjem


Paketi spletnega gostovanja niso namenjeni masovnemu pošiljanju e-pošte na naključne naslove.

Sporočilo lahko pošljete največ 100 prejemnikom hkrati. V primeru, da pošiljate sporočilo več kot 100-tim prejemnikom, je potrebno med pošiljanjem uporabljati zakasnitve.

Na vseh paketih je zaradi zaščite proti avtomatiziranemu pošiljanju SPAM sporočil, omejitev poslanih sporočil ki jih lahko vsaka domena. Trenutne omejitve so sledeče:

Paket gostovanja Mikro in START – 50 sporočil v eni (1) uri
Paket gostovanja Mini, H1, PLUS – 100 sporočil v eni (1) uri
Paket gostovanja S, H2, MAXI in XL1 – 300 sporočil v eni (1) uri
Paket gostovanja M, H3, H4, Poslovni, MAXI+, L, XL, XL2 in XL3 – 500 sporočil v eni (1) uri
Paket gostovanja oMini, oS in oM - 1000 sporočil v eni (1) uri
Paket e-poštnega gostovanja mMikro - 100 sporočil v eni (1) uri
Paket e-poštnega gostovanja mMini - 300 sporočil v eni (1) uri
Paketa e-poštnega gostovanja mS in mM - 500 sporočil v eni (1) uri
Paketi reseller gostovanja - 500 sporočil v eni (1) uri


Vsi strežniki imajo omejitev povezav na POP3/IMAP strežnik in sicer omogčeno je 60 povezav v eni uri. Če presežete to omejitev boste po vsej verjetnosti prejeli obvestilo da je geslo nepravilno. Počakajte 30 min., in boste lahko za tem ponovno vspostavili povezavo. Da se izognete tem napakam, si nastavite avtomatsko POP3/IMAP preverjanje na več kot 1 min.

Uporabniki, ki imajo v svojih poštnih seznamih več kot 5000 prejemnikov vam odsvetujemo uporabo naših paketov, in je potrebno imeti svoj VPS ali pa namenski strežnik. Tudi ni dovoljeno deljenje seznama prejemnikov v več majhnih seznamov da ne bi presegli te meje.


Pravila poštnih seznamov

Masovna komercialna oglasna sporočila niso dovoljena v e-poštnih sporočilih. Posledica razpospošiljanja takšnih sporočil bo najverjetneje začasna ali stalna ukinitev uporabniškega računa. Prav tako ni dovoljeno objavljanje komercialnih oglasnih sporočil v tistih skupinah novic (newsgroups), ki to prepovedujejo.

Pošiljanje sporočil večim naslovnikom hkrati je dovoljeno le v primeru, ko naslovniki to želijo, ko pošiljatelj naslovnika osebno pozna in smatra, da ga poslano sporočilo ne bo nadlegovalo ter v primeru, ko naslovnik to želi s prijavo na mailing-listo. Če je naslovnik naročen na obveščanje, mora sporočilo vsebovati navodila kako se odjaviti iz tega seznama. Če sporočilo tega nima, boste morali prenehati s pošiljanjem takšnih sporočil oz. vam lahko uporabniški račun ukinemo.

Pri večjem številu naslovnikov mailing liste, je potrebno kontaktirati podpora@hostko.si, da se dogovorimo o uporabi le-te. V kolikor imate lastno mailing listo, je obvezna uporaba funkcije, ki omogoča odmor med pošiljanjem emailov. Če tega aplikacija nima, je NE smete uporabljati in jo morate zamenjati z nečim drugim ki uporablja takšen način pošiljanja (recimo phplist).

Pošiljanje sporočil preko 500 naročnikov, zahtevamo da to pošiljanje opravljate med 23:00 – 06:00 uro ko promet strežnika ni tako obremenjen.

Uporaba tako imenovanih PIRS baz emailov (kupljena baza email naslovov slovenskih podjetij pri PIRSu) ni dovoljena in posledica uporabe in pošiljanje bo začasna ali stalna ukinitev uporabniškega računa.


Zakonske določbe

Uporabniki se strinjajo da so seznanjeni z Zakonom o elektronski komunikacijah ZEKom-UPB1 (posebaj 109. člen) in z Zakonom o varstvu potrošnikov ZVPot-UPB2 (posebaj točka 45a.)


Spremembe

Pridržujemo si pravico da lahko kadarkoli spremenimo, izbrišemo del besedila v tem dokumentu “Email pogoji”, cene paketov, dodatkov, itd. Uporabnike bomo obvečali ali preko znanih metod email, forum, servisni center. Prosimo da uporabniki preverijo strani vsaj enkrat mesečno.

Kontakt

E-pošta: info@hostko.si
Telefon: +386 2 771 04 90 +386 2 771 04 11 (Vsak delovnik med 8. in 16. uro)

Podjetje

Hostko d.o.o. Rajšpova ulica 22 2250 Ptuj Slovenija
Davčna: SI78134340 Matična: 3571084000
TRR / IBAN: SI56 1010 0005 4682 193 SWIFT: BAKOSI2X
Podjetje je davčni zavezanec. Vse cene vključujejo 22% DDV

Socialna omrežja