Skrajni čas za SSL certifikat

V našem aprilskem prispevku smo že pisali o pomembnosti SSL certifikatov in kakšen spremembe prihajajo z novejšo verzijo Google Chrome.

Brskalnik Google Chrome je daleč najbolj uporabljen spletni brskalnik z kar 60.9% deležem uporabe po spletu.

V zadnjih nekaj letih se Google vedno bolj zavzema za uporabo HTTPS s postopnim uvajanjem brez varnih opozoril na vse več spletnih strani. V mesecu Juliju bo Google z izdajo nove verzije 68 naredi dodaten korak k iniciativi “Secure Internet“, kjer bo brskalnik začel označevati vsa spletna mesta HTTP, ki nimajo nameščenega SSL certifikata kot “Not Secure“.

Če bo vaša spletna stran dobila oznako »Not secure«, Google Chrome uporabnikom ne bo preprečeval, da bi jo obiskali. To opozorilo bo pri uporabnikih vzbudilo dvom o legitimnosti spletne strani in varnosti podatkov če imate trgovino ali obrazce na obiskani spletni strani. Pričakovati je, da zaradi te oznake bo veliko uporabnikov raje zapustilo takšno spletno stran in raje obiskali strani ki so varne.

Prikaz sporočila v Chrome ki nimajo SSL certifikata

 

NAKUP SSL CERTIFIKATA

Izdaja novega brskalnika se nazadržno približuje zato vam priporočamo da se za varni HTTPS protokol odločite čim prej.

Vaša stran bo na njem delovala z namestitvijo SSL certifikata, ki ga lahko po ugodni ceni naročite pri HOSTKO.

Uporabnikom ki gostujejo pri nas in imajo naročen certifikat pri nas, certifikat namestimo brezplačno.

 

 

Pri HOSTKO lahko izbirate med več različniti vrstami SSL certifikatov. Med njimi so:

  • Domenski SSL certifikati – Osnovna oblika SSL certifikatov ki so aktivirani v nekaj minutah in cenovno najbolj ugodni. Nudijo osnovno enkripcijo, ki zadošča za večino manjših spletnih strani in trgovin.
  • Poslovni SSL certifikati – Pred samo izdajo poslovnega SSL certifikata se preveri samo podjetje katero je lastnik domene. Nudijo osnovno enkripcijo, ki zadošča za večino spletnih strani in trgovin.
  • Razširjeni SSL certifikati – Razširjeni certifikati zagotavljajo najvišjo stopnjo varnosti. Pred izdajo se preveri lastništvo domene in podjetja. Obiskovalci takšne certifikate lahko opazijo po zeleni URL naslovni vrstici v brskalniku kot je videti pri hostko.si strani. 

Vam je članek pomagal?

Povprečna ocena 5 / 5. Ocenilo: 1

Zaenkrat še ni glasov! Bodi prvi, ki bo ocenil to objavo.

Žal nam je, da ta članek za vas ni uporaben!

Let us improve this post!

Želite kaj dodati?