Kako poskrbeti za večjo varnost WordPressa

Zaradi razširjenosti je WordPress postal priljubljena tarča hekerjev in neželenih oglaševalskih spam objav. WordPress je poznan kot ena izmed najbolj uporabniško prijaznih spletnih platform, ampak brez dodatnih nastavitev lahko postane tarča zlonamernih napadov.

Raziskave kažejo, da je ranljivih več kot 70 % svežih namestitev WordPressa. Število vdorov iz leta v leto strmo narašča. Največkrat so tarča strani z manj prometa, ki lahko služijo kot strežniki za odpošiljanje množične nezaželene elektronske pošte, ki lahko povzroči kopico različnih problemov.

Oglejmo si nekaj hitrih in osnovnih primerov za izboljšano zaščito vaše WordPress strani, s katerimi lahko preprečite 99 % zlonamernih napadov:

1. Gostujte vaše spletne strani pri kakovostnem ponudniku gostovanj

V 40 % primerih je za napad kriva ena izmed varnostnih lukenj na strani ponudnika gostovanja. Poiščite takšnega, kateri ima vključen požarni zid, podpira in je optimiziran za zadnje verzije PHPja in WordPress ter ima nameščene skenerje zlonamerne kode in datotek. Hostko je poskrbel za vse to in še veliko več. Več informacij o naših paketih …

2. Namestitev večnamenskega varnostnega vtičnika Wordfence

Obstaja več popularnih varnostnih vtičnikov v bazi WordPress vtičnikov. Wordfence je eden izmed njih, ki je najpogosteje uporabljen in ima največji nabor potrebnih orodij, ki poskrbijo za večino varnostnih lukenj. Vtičnik skrbi, da ste zaščiteni in pravočasno obveščeni pri zlonamernem napadu. Ekipa Wordfence skrbi, da je vtičnik vedno posodobljen in z analizami izboljšuje varnost vašega spletnega mesta.

3. Redno posodabljanje WordPressa, njegovih vtičnikov in tem

Veliko primerov uspešnih napadov se zgodi zaradi varnostnih lukenj slabo zasnovanih vtičnikov in tem. Treba je poskrbeti, da je tema kupljena pri verodostojnem ponudniku storitev in da bo v prihodnosti redno posodobljena. Da zmanjšamo tveganje, moramo namestiti samo nujno potrebne verodostojne vtičnike in jih zraven tem tudi redno posodabljati.

4. Redna varnostna kopija podatkov

Čeprav ste poskrbeli za večino varnostnih lukenj, ni zagotovila, da ste popolnoma varni. Zato je pomembno poskrbeti za redne varnostne kopije podatkov in v končni fazi avtomatizirati te procese. Varnostne kopije je najboljše hraniti v oblaku ter poskrbeti, da se ne izgubijo pri lokalni shrambi. Varnostne kopije je treba osveževati glede na frekvenco spreminjanja oziroma vnašanja podatkov.

5. Uporabljajte zdrav razum

Čeprav zagotovite vse potrebno za zaščito vaše WordPress spletne strani, morate pri uporabljanju WordPress strani in prijavljanju v nadzorno ploščo uporabljati tudi zdravi razum. Nikoli se ne prijavljajte v nadzorno ploščo iz neznanega računalnika ali omrežja. Poskrbite, da poznajo geslo za prijavo v nadzorno ploščo samo osebe, ki jo potrebujejo, in da je geslo redno spremenjeno.

Zaščito spletnih strani je treba vzeti nadvse resno, prav tako pa je treba zagotoviti vsaj osnovne pogoje zaščite. Tako lahko zagotovimo varnost in verodostojnost spletne strani, posledično pa tudi višji organski doseg le-te. V primeru zlonamernega napada je treba ohraniti mirno kri. Najboljša stvar, ki jo lahko storite v takšnem primeru, je, da resetirate vaše dostopno geslo, uporabite kakšno spletno aplikacijo za skeniranje vaše spletne strani ter kontaktirajte vašega ponudnika gostovanja za več informacij. Če se držite dobre prakse in delate redne varnostne kopije, izgubite v najboljšem primeru le delček podatkov.

Če potrebujete strokovno pomoč pri zagotavljanju profesionalne zaščite WordPress strani, nas kontaktirajte na info@hostko.si .

Vam je članek pomagal?

Povprečna ocena 5 / 5. Ocenilo: 2

Zaenkrat še ni glasov! Bodi prvi, ki bo ocenil to objavo.

Žal nam je, da ta članek za vas ni uporaben!

Let us improve this post!

Želite kaj dodati?