Kako odpreti PayPal račun

Kaj je PayPal in kako deluje?

Vse več je kupcev, ki po spletu kupujejo razne produkte ali storitve in želijo imeti na voljo vedno več različnih načinov plačevanja. Pričakujejo, da spletne trgovine zraven klasičnih načinov plačil kot so plačilo po povzetju, plačilo na TRR ali plačilo s plačilno kartico, želijo oz. pričakujejo tudi plačilo preko PayPala.

PayPal je plačilni sistem oz. finančna storitev, ki omogoča varno plačevanje na internetu. Pri plačilu s PayPalom vam ni potrebno vpisovati številk kreditnih kartic saj enostavno med plačilom vnesete email vašega PayPal računa, se prijavite v svoj PayPal račun in zaključite postopek plačila. Celotna transakcija med PayPalom ostane varna in podatkov o vašem PayPal stanju ali povezanih plačilnih karticah prodajalcu ostane skrito.

PayPal lahko uporabljate tudi za prejemanje denarja. Znesek, ki ga prejmete ostane v vašem PayPal računu in ga lahko uporabite za spletne nakupe ali pa ga enostavno prenesete na povezano plačilno kartico ali bančni račun.

Paypal za osebno uporabo je brezplačen vse dokler se transakcije izvajajo znotraj EEA območja in ni potrebna pretvorba valute. Poslovni PayPal račun za podjetja, ki komaj začenjajo svojo elektronsko pot ali tistim, ki so že v tem poslu omogoča hitro, varno in enostavno prejemanje in obdelavo plačil s plačilnimi karticami v več kot 25 različnih valutah in 200 držav.

Poslovni račun ima vse funkcije, ki jih ima osebni PayPal račun in več. Nekaj ključnih razlik med obema PayPal računama:

Osebni PayPal račun

Osebni PayPal račun je namenje tistim, ki uporabljajo PayPal za spletno nakupovanje ali za enostavno pošiljanje denarja svojim bližnjim. Ta oblika računa se lahko občasno uporablja za prodajo blaga ali storitev.

Poslovni PayPal račun

Poslovni računi PayPal imajo na voljo vse funcije in orodja, ki jih imajo osebni PayPal računi z nekaj dodatki, ki so namenjeni le podjetjem. Ti dodatki so dodatne funkcije kot so možnost tiskanja nalepk, sledenje plačilom, sam PayPal račun je napisan pod imenom vašega podjetja kjer je tudi mogoče izdajati in pošiljati naročnikom račune.

Poleg tega imajo imetniki računa PayPal Business dostop do številnih drugih poslovnih orodij in ugodnosti. Lastniki podjetij lahko na primer prejmejo občasne ponudbe za kredit ali posojila PayPal. To je dobra funkcija, saj lahko ta sredstva nato uporabite za vlaganje v svoje podjetje.

Kako odpreti osebni PayPal račun

  • Osebni PayPal račun brezplačno odprete na tej povezavi (stran je v angleškem jeziku) – izberite Personal Account in vpišite vašo mobilno tel. številko na katero boste dobili kodo s katero potrdite lastništvo tel. številke.
  • Ko boste potrdili lastništvo tel. številke boste videli stran za vpis svojih podatkov. Ne pozabite vpisati točnih podatkov.
  • Med registracijo bo potrebno tudi povezati eno od svojih plačilnih ali debetnih kartic.
  • Strinjati se boste morali tudi z PayPal politiko, politiko zasebnosti in ostalimi pogoji.
  • Ko boste vpisali vse potrebe podatke, bo vaš osebni PayPal račun aktiven in pripravljen za uporabo. PayPal vas bo preusmeril na svojo PayPal stran na kateri boste videli stanje PayPal računa in funkcije za povezavo svojih plačilnih kartic ali bančnih računov.

Za dodatno pomoč pri odpiranju osebnega PayPal računa smo dodali videoposnetek, kateri nazorno prikaže vse korake potrebne za odprtje računa.

Kako odpreti PayPay račun za podjetje

  • Poslovni PayPal račun brezplačno odprete na tej povezavi (stran je v angleškem jeziku) – izberite Business Account in vpišite email naslov, ki ga uporabljate za podjetje. Izbrati boste morali tudi geslo za vaš uporabniški račun.
  • Nadaljujete z vpisom podatkov odgovornih osebah, podatkih o podjetju in dejavnosti z katero se vaše podjetje ukvarja.
  • Ko boste izpolnili vse podatke boste presumerjeni na vaš novo ustvarjen PayPal račun.

Za dodatno pomoč pri odpiranju poslovnega PayPal računa smo dodali videoposnetek, kateri nazorno prikaže vse korake potrebne za odprtje računa.

Povzetek

V blog prispevku smo vam na kratko razložili kaj je PayPal, vrste PayPal računov in za kaj se uporablja. Našteli smo ključne razlike med osebnim in poslovnim računom ter podali njihove prednosti. Prav tako smo vam pokazali, kako enostavno odpreti osebni in poslovni PayPal račun.

Želimo vam uspešno in varno spletno nakupovanje in poslovanje.

ekipa HOSTKO

Vam je članek pomagal?

Povprečna ocena 4.6 / 5. Ocenilo: 25

Zaenkrat še ni glasov! Bodi prvi, ki bo ocenil to objavo.

Žal nam je, da ta članek za vas ni uporaben!

Let us improve this post!

Želite kaj dodati?